Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ‌اراک؛ سیزده، چهاره و پانزده، این عددها را می‌توانی از کم کردند و عدد نقش بسته روی سنگ مزارشان به دست آوری! دارم به این فکر می‌کنم نوجوان‌های سال ۹۸ خورشیدی به چه فکر می‌کنند؟ روح و فکرشان تا کجا قدرت پرواز دارد؟ تا کجا بالا می‌رود؟ شما در اطرافیان‌تان سیزده ساله می‌شناسید؟ من چندتایی را می‌شناسم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آن که حتما شما هم او را می‌شناسید سالار شهیدان است، قاسم ابن الحسن مجتبی (ع)، همان که شهادت برایش احلی من عسل بود.

سیزده ساله‌ای که مرد بود؛ بزرگوار و سید بن سید، روح بزرگوارش تا بی‌نهایت به پرواز درمی‌امد، زنجیر و قفل به پایش نبود، نه اینکه بخواهم احساساتی‌اش کنم نه، او با عقل و قلبی سلیم انتخاب می‌کرد، و لبیک می‌گفت، دانست امامش چه می‌خواهد، نگاهش به دهان امام و مقتدای خویش و دلش مشتاق خداوندش بود.

از آن روزی که او با سودای فدایی شدن، از هفت خان رستم گذر می کرد قریب به ۱۳۴۸ سال می‌گذرد، بخواهم تاریخ دقیقش را بگویم می‌شود دهم صفر ۱۴۰۹ قمری، یا به عبارتی همان سال ۶۷.

 

آن روز که بوی ماه مدرسه با بوی باروت و بوی اسفند و عطر چای تکیه‌های ده روز مانده به اربعین یکی شد، سیزده ساله‌های دهه ۹۰ را نمی دانم چگونه‌اند، در روضه‌ها زندگی می‌کنند یانه؟

خود سیزده‌ساله‌شان را در روضه‌ها کجای واقعه عاشورا می‌بینند و کجای قیام فرزند حسین؟ دنیا با همه وسعت و رنگ و لعابش تاریک می‌نماید در نظرشان یا نه؟ نمی دانم، اما کمی قبل‌تر از این دهه، سیزده ساله‌های مرید خمینی کبیر و فدایی آرمان‌هایش تا دلتان بخواهد سراغ دارم.

 

سیزده‌ساله‌هایی که شاید دنیایشان خاکستری و جنگی و غبارآلود شد، اما خودشان روشنی بخش اطرافشان بودند، سیزده‌ ساله‌هایی که نگاهشان به دهان و فرمان تشکیل بسیج ۲۰ میلیونی امامشان بود تا لبیک‌گویان به خط مقدم بزنند.

آنها خودشان را از همان زمان‌هایی که چادر مشکلی مادرشان را در دست می‌گرفتند و به روضه می‌رفتند برای رفتن آماده کرده بودند، اما این بار رفتن‌هایشان معمولی نبود، به رفتن به یک سفر بی‌بازگشت می‌مانست، رفتنی که در آن اربا اربا شدن مسئله‌ای معمولی قلمداد می‌شد، برای چنین رفتنی که برگشتی در پی ندارد هفت خان  رستم را هم باید طی می کردند.

 

از سن کم و دست‌کاری شناسنامه‌ها با جثه‌ای نحیف و لاغر تک پسر خانواده بودن یا از هم مردان خانواده تنها او ماندن از بهانه‌هایی که برای نرفتنشان می‌آوردند مثل درس خواندن هم جهاد است، بمان درس بخوان، گرفته تا در بالا شهر زندگی کردن و در مدرسه‌ای تحصیل کردن که هیچ کدام از محصلیشان اهل لبیک نبودند، از ماه‌ها تلاش برای رضایت مادر و جعل کردن امضای پدر از اشک ریختن به پنهای صورت و ذره ذره آب شدن گرفته تا امام حسین (ع) و فرزند قائمش را واسطه قرار دادن.

از راضی کردن مسئول ثبت نام گردان، تا التماس به فرمانده برای خط مقدم زدن، از شبانه و دزدکی از خانه فرار کردن تا جا ماندن از اتوبوس‌های اعزامی و برگشت به خانه و احیانا دست نوازش پدر، خان‌ها را یکی یکی پشت سر می‌گذاشتند.

نوشتند شهید عبدالله عبدی هنگامی که شنید سن شما کم است، دست به دامن باب‌الحوائج کوچک حسین علی اصغر(ع) شد و گفت: از علی‌اصغر حسین که کوچک‌تر نیستم، (شهید ۱۵ ساله)، یا شهید مرحمت بالازاده ۱۴ ساله‌ای که برای رفتن به هر دری می‌زد بسته بود و آخرین بار رفت خدمت مقام معظم رهبری و به آقا گفت: آقا من از شما خواهشی دارم، لطفا بگویید دیگر روضه حضرت قاسم(ع) نخوانند و با بغض ترکیده‌اش ادامه داد: حضرت قاسم ۱۳ ساله بود که امام حسین(ع) به او اجازه داد برود بجنگد، من سیزده ساله‌ام، ولی فرمانده سپاه اردبیل اجازه نمی‌دهد به جبهه بروم، اگر رفتن ما ۱۳ ساله‌ها بد است پس چرا آنقدر روضه حضرت قاسم می‌خوانند؟

 

شهید مهدی شاه‌بیگ که چون پدرش شهید شده بود اجازه رفتن نداشت، خودش با خط بد یک رضایت‌نامه نوشت اما در مرحله اثر انگشت با انگشتان کوچکش متحیر ماند به ذهنش رسید جوراب پا کند و با انگشت شصت پایش اثر انگشت بزرگی زیر رضایت‌نامه بزند و خودش برای خودش  پدری کند شاید اینجا و در این زمان استثنائا مشت نمونه خروار است، گذشت این دوران، درست حدود سه دهه بعد عمه سادات را نامحرمان احاطه کردند، دیگر نوبت به علی‌اکبرهای انقلاب رسیده است، نوبت به فداییان خواهر حسین و به غیرتی‌‌ها نوبت به مدافعان حرم حسین رسیده است که در این میانه نیز نوجوانان و جوانان عصر پست مدرن به همه دنیا اثبات کردند که مانند گذشته با ایمانی چون کوتاه استوار می مانند.

این راه همچنان ادامه دارد.

***************

گزارش از هانیه قزوینی

***************

انتهای پیام/ ع

منبع: فارس

کلیدواژه: فرمانده سپاه اردبیل شهید مرحمت بالازاده سیزده ساله حضرت قاسم ساله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۷۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۶۰ درصد بودجه مصوب اشتغال مددجویان کمیته امداد اردبیل

علیرضا حسین‌نژاد در دیدار با منتخب مردم مشگین‌شهر در مجلس دوازدهم، اظهار داشت: ۴۶ سال از عمر با برکت کمیته امداد به عنوان مولود انقلاب سپری شده و در این مدت تلاش بر این بوده تا طعم خدمت بی منت برای اقشار مستضعف و نیازمند جامعه به شایستگی تمام چشانده شود.

او تصریح کرد: کمیته امداد در تولید فقر دخیل نبوده بلکه این تفکر غلطی است که اعلام کنند، کمیته امداد فقیرپرور است در حالی که در این ۴۶ سال کارکرد غلط برخی نظامات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به تولید فقر منجر شده و باید این رویه اصلاح شود.

مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل گفت: با توجه به اینکه مددجویان کمیته امداد و نیازمندان جز ولی نعمتان انقلاب هستند باید در حل مشکلات و دغدغه معیشتی آنها تلاشی مضاعف انجام شود تا بیش از گذشته این خانواده‌ها از رفاه و آسایش برگرفته از برقراری نظام جمهوری اسلامی ایران بهره بگیرند.

حسین‌نژاد افزود: در استان اردبیل ۴۴ هزار خانوار در قالب ۸۹ هزار نفر از خدمات کمیته امداد بهره‌مند هستند که ۱۱.۵ درصد خانوار‌ها و ۷.۲ درصد جمعیت استان را مددجویان تحت پوشش کمیته امداد تشکیل می‌دهند.

او به پایین بودن سرانه درآمدی مردم این استان اشاره کرد و ادامه داد: با وجود اینکه سرانه درآمدی مردم این استان نصف سرانه کشوری است، اما مردم این خطه با مناعت طبع و عزت نفس سعی می‌کنند تا زندگی شایسته‌ای را سپری کرده و کمترین وابستگی‌ها را به نهاد امداد کشور داشته باشند.

مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل رویکرد این نهاد را در سال‌های اخیر توانمندسازی اعلام کرد و گفت: در کنار بهبود معیشت خانواده‌ها، بحث توانمندسازی و تأمین سرپناه از دیگر رویکرد‌ها است که در کنار خدمات فرهنگی، مهارت‌آموزی، بهداشتی و درمانی و سایر حوزه‌ها کمیته امداد استان سعی می‌کند تا در خدمت خانواده‌های نیازمند باشد.

حسین‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ۷۸۰ میلیارد تومان سال گذشته برای اشتغال مددجویان به ۱۶ بانک استان ابلاغ شد که ۶۰ درصد این میزان تسهیلات با همراهی بانک‌ها پرداخت شد و مابقی نیز در مراحل پرداخت در سال‌جاری است.

او اشتغال کمیته امداد را مهارت‌محور همراه با تولید شغل با ثبات و مولد اعلام کرد و افزود: به غیر از سالمندان و بیماران، برای سایر مددجویان که امکان اشتغال وجود دارد، امکان پرداخت این تسهیلات فراهم شده و حتی برای دهک‌های پنجم و ششم خانوار‌ها نیز امکان پرداخت تسهیلات اشتغالزا از طریق کمیته امداد مهیا است.

مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل اضافه کرد: ما با بهره‌گیری از ظرفیت راهبران شغلی سعی می‌کنیم در حرف و صنف مختلف اشتغال مولدی را ایجاد کنیم که قطعا راهبری اساسی در این زمینه می‌تواند گره‌گشا باشد.

حسین‌نژاد بیان کرد: سالانه ایجاد فرصت اشتغال برای چهار هزار و ۶۰۰ نفر فضای خوبی را فراهم می‌کند که تا ۹۶ درصد راست‌آزمایی در اشتغال و به حداقل رساندن انحرافات را در پرداخت تسهیلات شاهد هستیم تا جامعه هدف بتواند به مرز توانمندسازی و خودکفایی برسند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • آیت الله جوادی آملی: حرف هر واعظی در مردم اثر نمی‌کند، وگرنه روضه خوانی‌ها و وعظ کم نیست
  • صداوسیما بازهم حقوق هنرمندان را نقض کرد/ اعتراض خواننده سرشناس کُرد به استفاده غیرقانونی از آثارش در «نون.خ»
  • پرداخت ۶۰ درصد بودجه مصوب اشتغال مددجویان کمیته امداد اردبیل
  • اجرای ۴۲۵ میلیارد تومان طرح آبرسانی در روستاهای لرستان
  • خبرنگاران جنگ ترکیبی دشمن را با جهاد تبیین روشنگری کنند
  • کار بزرگ شهید شفیع زاده در توپخانه سپاه
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • جانشین فرمانده کل سپاه: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد
  • سردار فدوی: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟